Mökkkipäiväkirja

Äänityssessio Sääksin mökillä kesäkuussa 2005

Y-E-AH! -levyn lauluraidat äänitettiin edeltäjänsä tavoin Rajamäellä metsähallituksen omistamassa Sääksin mökissä. Tälläkin kertaa kaikki tärkeät tapahtumat kirjattiin reaaliaikaisesti (tai enintään muutaman tovin viiveellä) nyt jo perinteiseen mökkipäiväkirjaan. Tervetuloa siis mukaan seikkailuun!

Tästä se alkaa:


EDITOIMATTOMAT PÄIVÄKIRJAMERKINNÄT                  Sääksin mökkireissulta 9.6.-19.6.2005

(kirjoittaneet : Marko, Antero, Pekka ja Kalle)

TORSTAI 9.6.2005


Aloitan päiväkirjamerkintöjen tekemisen poikkeuksellisesti jo paria päivää ennen h-hetkeä. Kalle ja Marko painavat töitä yhtenä kymenä ja minä yritän koota kasaan mökkitarpeita. Onkohan Pekka jo toipunut eilisiltaisesta Kari Peitsamo & Freud Marx Engels & Jung keikastaan? Kohta alkaa äänityskalustoa, alkoholia ja vapaa-ajan tarviketta siirtyä ulkovarastoon varustarkastusta varten, Ensimmäisenä lähtevät stout-korit. Uusien laulujen demopohjat ovat paremalla mallilla kuin edellisessä mökkisessiossamme 2003 – myös piisit tuntuvat toimivammilta. Tarkoituksena olisi siis saada 14 rallin lauluosuudet purkkiin. Mutta nyt roudaamaan. RIP RAP!


PERJANTAI 10.6.2005


Marko lähetteli jo enne puoltapäivää sähköpostia aiheena matkaradio. Tosiaan, täytyyhän tiistai-iltainen Kantritohtori päästä kuulemaan mökkiolosuhteissakin. Hoidetaan. Ulkovarasto pullistelee varusteita, imurointi ja tiskaus on suoritettu ja ulkona on yli 20 astetta lämmintä. Kunhan olen lopettanut Pekan kanssa tämän täysin järjettömän tekstiviestien vaihdon ryhdyn suunnittelemaan terassille lähtöä – todennäköisesti urheiluviihteen moniottelija Marko Terva-ahon kanssa. Tästä ei huomista silmälläpitäen hyvää seuraa; paitsi hyvää seuraa. Huomenna startataan pöksyissä ameriikan meininki ja soihdut palaa pyllyissä!


LAUANTAI 11.6.2005


Aamu lähti käyntiin verkkaisesti. Kalle hoiti organisatoorista puolta asioissa. Pakattiiin auto, haettiin puuttuvat roinat ja lähdettiin ajelemaan kohti Sääksin mökkiä n. 10:00. Valkosen Pekka luovutti mökin avaimen ja hoidimme kuittimuodollisuudet. Klo 13:30 ajeltiin takas Järvenpäähän. Kalle meni töihin ja minä kodin kautta baariin. Swengissä soitti Altin Rolling Stones –viritys, jota en ehtinyt kuulla. Kalle haki mut baarista 21:50 ja lähdimme Kanteleen kylän kautta (adapterien palautus) Sääksiin rakentamaan äänittämöä. Puolen yön aikaan kaikki oli valmista. Joimme olutta ja viritimme tulet. Noin 02:00 torppa oli täynnä savua – ilmeisesti korkea- tai matalapaineen syytä. Vettä tuli riskisti. Savun hälvettyä mentiin nukkumaan MERKATTUIHIN vuoteisiin. Kalle tosin Pekan bunkkaan häkämyrkytyksen pelossa. Aamuyöllä Kallelle iski paniikki Markon fileistä. Marko taisi olla neljän aikaan nukkumassa, koskapa ei vastannut puhelimeen. Ai niin, tulihan sitä kehiteltyä yöllä messevä currymakkara-reseptikin. Syötiin HK:n sinistä.


SUNNUNTAI 12.6.2005


Heräsin puhelimen soittoon joskus yhdeksän aikoihin. Marko kyseli Kallea ja audioraitojen lokaatiomysteerio selvisi / oli jo selvinnyt / mitään selvitettävää ei edes ollut. Siivosin vähän paikkoja ja viriteltiin märistä puista tulet. Ryhdyimme valmistamaan kirkasliemistä kalakeittoa. Puolenpäivän jälkeen sepesimme digikameran kanssa. Eiköhän Pekka ja Markokin pian anna kuulua itsestään. Äänityksiä elävöittämään pihapuussa pesii helvetin äänekäs käki. Marko tuli 13:30 Teivon tuotteita repussaan. Muassaan hänellä oli myös lajitelma seurapelejä: petankki ja kroketti. Testasimme mailat välittömästi. Soppa on valmista. Syömään!

Saavuin todellakin tontille ja toin muassani myös musa.fi –lehden, josta löytyy vielä yksi levyarvostelu ”Baari” –levystämme. Lohisoppa on kuulemma valmista, joten ei muuta kuin syömään! Lanttu on kovaa, odotellaan sittenkin hetki…

krokettirata

Sitruspora toimii ja elo maittaa. Ryhdyn luonnostelemaan krokettirataa pihalle. Pekan arvioituun laskeutumisaikaan on vielä muutama tunti (kello on nyt 14:30). Ohjelmassa on veden ja puiden kantoa. Kalle muuttaa piisejä 24-bittisiksi ja kokoaa laulut yhdelle kovalevylle – Save Session Copy In! Korkattiin Markon kanssa yhdet oluet.

Aloin leuhkia kyypakkauksellani ja saman tien kävi ilmi että myös jemmarikuomat ovat varautuneet samoin. Anteron kyypakkaus on virkaiältään vanhin. Lienee hyvin ”maustunut”.

Pekka soitteli keikkabussista ja vaikutti suht päihtyneeltä. Päätimme yksissätuumin ettei tänään äänitetä. Klo 17:45 lähdimme kauppaan ja Rajamäen Shellille Pekkaa vastaan. Kello 19.16 Pekka Myllykoski ja Jytäjemmarit on täysilukuinen! Haettiin Pekka Rajamäeltä ja juotiin oluet ”Kaksi Ärrää” –nimisessä baarissa. Mut eipä se onneks ollut mitn ÄRRÄKALJAA! Leppoisa fiilis nimittäin vallitsee työryhmämme keskuudessa. Julistimme Calvados -napautuksin mökkisession alkaneeksi.

Ja sitten Pekan johdolla Heartbeat –sarjaohjelman syövereihin. Sabaan paristot.

Pelasimme Anteron rakentaman krokettiradan koekierroksen. Antero voitti. Minä hävisin. Huono rata siis… Tosin olimme herrasmiehiä ja emmekä krokanneet kaverin palloo jorpakkoon. Vaikka tilaisuuksia kyllä olisi ollut. Emme siis pelanneet jussiraittismeiningillä, eli pohjalta ”Mä tahdon krokata, sä tahdot krokata…”. Pekka pääsi myös kalakeiton makuun ja keskusteli Kallen kanssa pippureiden eroista. Vielä varttituntia myöhemmin pippurikeskustelu tuntuis rönsyilevän.

Sitten lyhytelokuvien syövereihin. Soitettiin pikapuhelu Pasille Tampereelle. Tuotantoryhmä lupasi ottaa kuunteluun ”Yksikätisen rosvon” josko siitä lyhyt elokuvan saisi. Toivotaan, että pojat innostuu. ”Seksikästä on kuulemma se, ettei nalkuta eikä pihtaa”: P. Myllykoski. Se saakelin seksuaalikeskustelu on taas alkamassa!

Tälläkin kertaa myöhästyimme Formulakisoista! Tästähän rupee tuleen perinne! No onneks sauna on kohta! Voihan nyt saatana! Hävisin sitten Petankki-testipelinkin Anterolle. Onneks olen hyvä häviäjä. Kas harjoitus tekee mestarin… Räikkönen sitä vastoin kuuluis pärjäävän. Hyvä niin! Väliaika saunomisessa n. klo. 22. Löyly-Calvados toimii odotettua paremmin: Omenaisen leppoisat löylyt! Nam – vaikka vähän tyttömäistä…

Tästä ei pitänyt laittaa merkintää – käsittääkseni! Pekka ja Marko näyttävät viihtyvän saunassa muita pitempään. Taitavat puhua koivukulisseista. Saunaanhan ei mennä kärsimään kuumuudesta vaan nauttimaan lämmöstä. Kalle tähdensi vielä kalakeitosta seuraavaa:

kalasoppa


Kalakeiton tulee olla lempeä ja kirkaslieminen. Pöytämausteilla (pippurit, suola ja sitruuna) jokainen voi itse viilata maun mieltymyksiensä mukaan. Sitä paitsi tuoreena lisätyt mausteet toimivat huomattavasti paremmin kuin tuntikausia keitetyt.

Viimein, kun sammiollinen lohisoppaa saatiin lapioitua piiloon, päästiin rillaamaan Teivon Kebapnakkeja. Alku ei välttämättä ollut kaikkein kunniakkain, koska Kebabnakit luisuivat pois upouuden makkarahalsterin lempeästä syleilystä. Kello 22:54 keskustelun aiheena ”Olenko minä MINÄ vain kokoelma muiden, tuntemieni ihmisten, jutuista. Keskustelun pohjana Pekan Joey Luumäeltä saama ”Meemit – kulttuurigeenit” –kirja. Mutta nyt on nakit valmiita! … Nyt on Teivoa GN-vuoassa – tai ei siis enää. Iso NAM! Kebap-nakkeja ja kebappullia.

Viimein kuitenkin ”tuuli kääntyi”. Kello 00:24 päättyi harjoituscanasta ja minä sekä Kalle voitimme! Ja nyt ALKO SELITYS!... ei taida päästä ihankaan äkkiä nukkumaan… Ja vielä juuri ennen maatapanoa tuli puheeksi japaninkielinen termi UMAMI, joka tarkoittaa ruoassa viidettä makua eli proteiinien täyteläisyyden tunnetta. Nyt mökki hiljenee. HYVÄÄ YÖTÄ!


MAANANTAI 13.6.2005


Viikko starttas klo 8.30, kun Anteron kello pärähti soimaan. Antero loikattua tekemään aamupalaa, me muutkin nousimme yksi kerrallaan. Kalle oli yön aikana ajautunut yläpunkasta lattialle. Kukaan ei vain tiedä onko se pudonnu vai siirtyny muuten. Se jäänee ikuiseksi arvoitukseksi… Mutta nyt alkoi Heartbeat, pitänee keskittyä siihen. Muu ryhmä painui untenmaille Heartbeatin loputtua. Itse asiassa raskas tuhina kuului jo lopputekstien vielä pyöriessä. Itse suuntasin kuistille kuuntelemaan sateen ropinaa ja lukemaan Mike Hammerin jännittäviä seikkailuja. Yhdentoista aikaan Antero ponnahti myös kuistille ja näyttääpä Kallekin itsensä ylös saaneen. Olvin vissy säilyttää hyvin hiilihapon, vaikka ois vähän vaan enää pullossa jäljellä…

Ja niin kampesi Pekkakin ylös ottaen vasta toisen krapulakaljan. Kellon ollessa 11:15 päätimme kiehauttaa vahvat teet. Senaattorista tehtiin samalla ensimmäiset havainnot.

Klo: 11.55 viikonlopun Iltalehden kysymykset. Tulos oli odotettu. Pekka voitti. Kallee jäi isohypsi harmittaan…

Ja nyt ollaan keskustelemassa hidastempoisesta kokkiohjelmasta. Teemana kiireettömyys ja pohdinta. Ideana olisi se, että ruokaohjelmassa ei valmistettaisi ruokaa vaan ainoastaan syötäisiin valmiita annoksia ja analysoitaisiin niitä monelta gastronomian suunnalta. Kello on nyt 13:10. Jokohan kohta päästäis nauhoittamaan. Marko keksi uuden määritelmän kakalle, joka haluaa ulostua juuri sen jälkeen kun olet ehtinyt pyyhkiä edellisen erän. TV-Shop –kakka. Tämä kakka jatkaa istuntoa uudelleen ja uudelleen ”eikä tässä vielä kaikki” –pohjalta. ”Ei ole helppoa asua Santa Fé:ssä miehen kanssa joka soittaa viulua” sanoi vaimo ojentaessaan poliisille tyhjän revolverin. –Richard Brautigan

Laulusessiot treenien merkeissä käytiin 13:25. Yksikätinen rosvo valikoitui aloituspiisiksi tutuhkon melodiansa vuoksi – oletan näin.

Pekka kertoi ennen ”laulukoppiin” (=keittiöön) siirtymistään mitä eroo on köyhällä ja rikkaalla juopolla: köyhä juoppo haisee vanhalle viinalle ja rikas juoppo VÄHINTÄÄNKIN kakstoista vuotta vanhalle viinalle. Tasan kello kaks rupes ”Rosvo” tuntua valmiilta… Jemmarit are to go! Puol kolmen aikaan työstetään jo ”Lääkärilaulua” täyttä päätä. Siis touhukkaasti – ei pää täynnä!

Tuli laulettua oma osuus potilaan roolissa Lääkärilauluun. Pekka siirtyi tohtorin ominaisuuteen sujuvuudellaan. Tai kyllä noi Markon tavupainot teettää työtä jonnin verran %)=. Sitten päiväunille ja Lääkärileikit myöhemmin tapetille. Päiväunilta ylös klo 18:15 ja keittimeen vahvaa kahvia tulemaan. Join itsekin vähän kofeiinia, joka ei kuulu tapoihini. Sovittiin alustavasti, että YEAH:in ilmestymisen aikoihin ilmoitetaan Pekka sekä Haluatko Miljonääriksi että Uutisvuotoon. No joo, katellaan! Myllykosken perhepoliittinen debatti käynnistyi klo 19:00.

Viis yli puoli kahdeksan aletaan uudella tenholla tulkita ”Lääkärilaulun” kertosäkeistöjä… Päiväunet ja –kahveet on toiminu taas kerran! Tasan kello 20 todettiin ”Lääkärilaulun” olevan ns:siinä! Kalle ja Antero tasottaa lääk. Kand. kuorollaan lääkärin mielialavaihteluja. Mutta se on sit vasta myöhemmin… Nyt sit saman tien Linjuribluussiin. Pekka vaihtaa ensitöikseen laulun henkilöt tuttavikseen… Kello 20:50 todettiin Linjuribluusin lauluraidan valmistuneen. Nyt voi alkaa suunnittelemaan saunan lämmitystä. Biisin lopussa lanseerataan suomenkieleen uusi termi LINJURRI, joka ilmeisesti liittyy sekä humalaan että linja-autolla kulkemiseen… Pekka otti bissen. Kello 21:45 Nyt on vimma päällä(!) ja päätettiin vielä tarttua ”Ikävään” 22:42 ”Ikävä” on purkissa. Nyt alkaa iltamat, pitänee ottaa tilkka jallua. Klo 23:13. Tämä se on mukavaa! Kuunnellaan päivän tuotoksia, grillataan lihatuotteistoo ja napostellaan alkkoholeja aperitiiviksi… Y – E – AH !!

11:30 syödään taas lihatuotteita : HK-plöötä ja Kebap-nakkeja ja olutta. Canasta lähti käyntiin. Marko on Jytäjemmareiden Teisko del Ray.

Oi. Ei. Voitettiin sit rökälevoitto Kallen kanssa. Asiaa! Sinällään hauskaa että tää on englantilaisten vanhojen naisten peli eikä me pelata edes rahasta ja SILTI homma on vähintäänkin totista ja joka kierrosta seuraa AIVAN hillitön puiminen. Peli jatkuu ja mulla ois kerrankin bunkassani KAUNIS nainen, mutta mä oon täällä kolmen RUMAN äijän kanssa keskellä metsää mökkeilemässä. Elämä on epäreilua! Seetana! 02:04 Nyt käy peli tiukaksi!

Homma on lopultakin selvä. Antero ja Pekka voitti 3-0.

Vähän balsamia eilisiltaisiin haavoihin… Ja Kalle on niin kännissä kuin käki, että käkikin menee hämilleen … kun Kalle kukkuu. Noi käet on muuten parempia laulajia kuin mä – ne saa 2 säveltä kohdalleen.

TÄMÄ STILISOIDAAN!

Ornitologina Eino Leino ei ollut kaksinen, mutta hän yhdisti alkukesän fiiliksen. Kaksi lintua hän yhdisti siksi että ne ovat soundillisesti niin samanlaiset: kehrääjä ja ruisrääkkä. Hän yhdisti sen elokuun lämpimiin öihin. Elokuussa ei laula kumpikaan lintu. Mutta luultavasti hän on saattanut olla tietoinen siitä että, hän on saattanut cmulaty yhdistää alkukesän odottavan fiiliksen ja täyteen kypsyvän loppukesän ja kohta poistuvan fiiliksen ; ehkä tietäen, kyseessä saattaa olla tahallinen rikos. Niin kuin usein meidän Levyillämme.

Mä en tiedä, mistä on oikeesti kysymys. (se ois pitänyt kirjoittaa tähän.)

Kello on nyt 03:45: . Juomme Pekan ja Kallen kanssa oluen loppuun ja menemme nukkumaan.


TIISTAI 14.6.2005


Heräsin kelloon taas 8:30. Aamupalaa ja Heartbeatia. Kaljat loppuivat ja Humisevan Harjun äänitykset alkoivat hilpeissä merkeissä. Marko meni nukkumaan. Olimme toki sitä ennen kuluttaneet tunnin keskustellen Juicen pienen Kalmistosarjan kappaleista sekä Matti A. Takalasta. En tosin muista enää miksi.

Heräsin harjujen huminaan ja kuulin ”Pidetään semmonen pieni breikki” Hyvältähän tää kuulostaa!

Äijät (P & K) ryhtyivät oikein hiomalaikalla tuottamaan HH:ta. Tässähän alkavat äänittäjällä ja laulajalla tunteetkin nousta pintaan!

Aika velikultia!

Kooruksessa haluavat laulaa barskimmin he – ja niinhän he laulavatkin.

Sopivasti ennen yhtä kuunnellaan sit valmista ”Humisevaa”.

Kauppareissun ja saunan jälkeen olo on varsin pollee. Kello puol viis odotellaan tuotapikaa valmistuvaa ruokaa ja suunnitellaan levyn kantta. Ruoan jälkeen pitäisi käydä Kesämieheen käsiksi. Viimein hivenen venähtäneiden päikkäreiden jälkeen aletaaan kahvia juoden suunnitella ”Kesämiehen” laulamista… Kymmenen yli kahdeksan on Kesämies purkissa. Siinä ei kauaa nokka tuhissu. Vielä jos yhden biisin tänään… Luiskahti homma melko jykevästi reggaen puolelle. Kello 20:40 alamme työstää ”Y-E-AH-!”.ia remmille. Ja tuntia myöhemmin onkin sit ralli paketissa. Viimeinen ”ja Y-E-AH!” –paikkaus muuten NIIN loistavaan versioon. Tuli sit YEAHi:iin pornokkaat hoot. AINAKIN yhtä pornot kuin pervosillit!! Klo 23 Nyt alkaa Nättilän show, mutta radio toimi VAIN 10 sekuntia… Pelataan sit Canastaa!! Radio saatiin hakkaamalla toimimaan! YEAH!! Peitsamo vieraili Nättilän ohjelmassa ja esitti livenä ”Don´t Sit On My Stetson hat” –biisin. Seurueemme piti kovin kyseisestä biisistä. Canasta –pelin voittajiksi selviytyi kunniakkaasti mun ja kallen joukkue. JEE! Iltapalaks nautapullat ja kahden jälkeen maata.


KESKIVIIKKO 15.6.205


Aamu alkoi jo perinteeksi muodostuneella Hearbeatilla. Tosin tällä kertaa Pekka tsiigaili sitä yksin meidän muiden vielä jatkaessa uniamme. Asiaan saattoi toki vaikuttaa sekin että yöllä kun Pekka nukkui ja tomeroitui kuorsaamaan, niin silloin me muut valvoimme. Tein aamupalan, jota nyt klo 11:23 yksin syön. Antero soittaa tehtyjä nauhoja ja Kalle sekä Pekka nukkuu.

Pojat laittoivat hieman aamiaista ja sen jälkeen kiersimme kroketti-radan kertaalleen. Kalle voitti. Istuimme hetken aurinkoisella terassilla ja teimme illan ravirivin. Kalle ja Marko lähtivät kauppaan klo 13:20 ja me aloimme Pekan kanssa puntaroimaan ”Paineettomassa tilassa” –laulua. Ja sehän valmistui nopsasti. Jotain valokuvia otettiin ja syötiin pihvejä ja mentiin nukkumaan ja herättiin ja ruvettiin äänittämään, tankova.

Ja ravien päälle Canastaa!

Pekka ryhtyi pitämään esitelmää avokadon kasvatuksesta klo 11:15. Kuuntelimme päivän tuotokset ja ryhdyimme valmistamaan pihvejä takassa. Uusi Taisto Tammi lienee valittu! Canasta jatkuu, koskapa hiillos jolla oli tarkoitus paistaa pihvejä ehtikin jo hiipua. Peli jatkuu kohta, ehkä paistetaan. ÖÖÖ.

Pihvejä syödessä pidettiin myös ”Baari” –levyn kuuntelu – ja toistemme kehumismatinea.


TORSTAI 16.6.2005


Heräsimme noin klo. 11:00. Teetä ja leipää. Pekka ryhtyi tuhoamaan alkoholismi-oluitaan ja tarkoitus olisi saada Tiimalasia purkkiin 12:30. Saas nähä.

12:21 EILISEN Iltalehden kysymykset. Tietovisan tiimellyksessä juolahti mieleen, että noin niinku naisiin lähdettäessä – eli laajoilla vonkuumatkoilla – saattaa käydä niin että PEKAN ALOTUS on AKAN PELOTUS. Kallen kanssa suunnittelemme kauppareissua. Tomaatteja tarvii lisää. Myös keimoo on vain korillinen. Se riittää siis vain päiväuniin asti… Saunominenkin ois ihan jees… Me lähetään kirkolla käymään ja Antero jää Pekan kans laulamaan ”Tiimalasia”. Kello on lähes kaks. Kello 16.20 Tiimalasi on viimein valmis. Minä sain auringossa loikoen luettua Mike Hammerin loppuun. Saunan jälkeen syötiin kiuasmakkaraa salaattipedillä. Ja olipa lisukkeena ”komppaamassa” vielä suolakurkkuja (tosin Felix!?) Aurajuustoo (Parasta mitä Turusta on ikinä tullu), Pervosilliä, pestoleipää ym… Osa ryhmästä vetäs lyhyet nokoset ruoan päälle ja NYT klo 20:14 joutuu työstön alle käännösiskelmä nimeltään ”Telkkariin”. TV-bisin säkeistöt saatiin puolessa tunnissa purkkiin. Kappaleessa vallitsee kauttaaltaan ”kasvava vitutuksen tendenssi” – noin niinku sovituksellisessa mielessä siis. Röökitauon jälkeen pitäs viä riuhtasta kertsit purkkiin. Verkkaisen puurtamisen jälkeen ”Telkkariin” valmistui varttia vaille kymmenen. Sit oiski taas iltaruoan aika! Nam… Seuraava ohjelmanumero on ”Rikostarinoita Suomesta” ja Kallen ”kokkikoulu”. Ruoanodottelu ruokana vetästiin paahdettuja sämpylöitä kotijuuston, peston, tomaatin ja basilikanlehtien kera. Vielä ois ”pääruoaksi” tulossa bratwurstit – NAM! Huomiseksi aamunavaukseksi suunniteltiin Slade –piisiä elikkäs ”Niin tai näin”. Puolikaksitoista nautimme vielä parit baratwurstit per naama, jotta jaksaisimme taas yön Tirsamaassa seikkailla… Ja Antero sinne takaisin, heti syötyään, suuntasikin. Tulipas jotenkin ontuva lause… Hmm… Tänään mökki näyttäis hiljenevän POIKKEUKSELLISESTI jo puolen yön aikaan … ja ILMAN Canastaa! … tai niin no tuskin täällä nyt KOVAINKAAN hiljaista tulee, kun koko kvartetti rupee kuorsaamaan… Kut Natt, sano ruåtsalainen…


PERJANTAI 17.6.2005


Heräsin jo 5:30 Pekan yskimiseen. Nousin ylös ja tein bouncet 12 äänitetystä piisistä. Kalle ja Pekkakin nousi ennen kahdeksaa. Pekka luki kirjaa ja Kalle valmisti perunasalaatin. Suomen naisjalkapallomaajoukkue saapui Seutulaan taskussaan EM-kisojen 4. sija. Hienoa! Koska eilen nukuimme ohi Heartbeatista niin tänään asia korjaantuu. Kello 9:30 katsomme siis Sydämen Asialla –sarjaa ja vakuutumme rasvan makujakuljettavista ominaisuuksista. Kalle keittelee muniaan.

Kello kaskymmentä yli ykstoista on NIIN TAI NÄIN paketissa ja saman tien syöksytään ”Jokos korkataan uudestaan” biisin kimppuun… Ja tässäkin biisissä ruoka tarkentui KEBAPiksi, heh… Ja puol yks kuunneltiin ”valmis” versio kompuroituine lauluineen. Enää ois sit yks biisi tähteillä, mut ensin toki pidetään ruokatauko mahd. päiväunineen… Ruoka sisälsi Teivon pullia ja teflonperunoita. Oli ihan hemmetin Jees! Kysymykset pelattiin ja tulokset oli ennallaan. Puol neljän aikaan näpättiin parit kvartettifotot mökin seinustalla. Pekka meni goisaan hetkeks. Me muut korkkasimme renkaanheittojalmarin. Hyvää oli. Kiitos Teppo!

Ihme että se oli säästynyt tähän sessioon. Kävimme Markon kanssa rantakävelyllä ja törmäsimme tylyyn mökkinaapuriin, joka ei vaivautunut edes tervehtimään. Olemmekohan me olleet hieman liian meluisia vieraita? Tuskin kuitenkaan. Kalle äänittää ja Pekka tulkitsee Jumalan huonetta. Istumme Markon kanssa terassilla juomme hieman alkoholia. Nyt otamme toisistamme hölmöjä fotoja Pekan silmälasit päässämme ”Mikko saa relaa” –kannen hengessä. PRÖÖT.

Nyt ois sitten ”Jumalan huoneessa”:kin purkissa. Kelloajasta en tiedä, mut nyt ois työt tehtynä! Hiphei! Kello 17.47 viimeinen versio soi jo kolmatta kertaa.


Tähän väliin pieni tunnelmakuvaus:


Y – E – AH - !!


Nyt kuunnellaan KAIKKI tän viikon tekeleet. Kello on 18:12. Hieman ehkä alkkohoolia pitäs… No ni. Tuntia myöhemmin on sit materiaali kasassa. Hyvän kuulosta matskua on tulossa! Maltatte tuskin odottaa…

Nyt alkoi uuden äänitteen itsekehu-ilta. Ollaan kyllä aika herkissä fiiliksissä jo ihan alkoholinkin voimalla. Ehkä kuitenkin olemme ansainneet päihtymystilamme. Kyllä tästä levy tulee. Vanhapelto on ihan tautisessa jurrissa, halaa kaikkia. Kaikki, jotka Kallen ovat nähneet päissään niin tuollainen rakastettava höpsöhän se just on. Todella rautainen fiilis vallitsee mökissä!

Kello on varttia vaille yhdeksän ja Antero päätti tehdä tulet. Katotaan miten käy… Kello 21:16 Canasta. Ja varttia myöhemmin Canasta loppu. Kalle ei kyenny pelaamaan – hassu mies, heh… Pullat paistuu takassa ja kello lähenee kymmentä. Vielä trio pystyssä (kalle ei). Pekka kertoo Doug Sahmin keikkamuistoo, bändissä soitti Doug Clifford ja Stu Cook. Vielä ennen maatamenoa kuulimme pitkän esitelmän Jukka Parkkisen ”Kalevi Korppi” –kirjoista. Samalla napostelimme kebappullia ja sivusipa tarina Helismaata ja Vainiotakin… Varttia vaille ykstoista loikkaa Marko yläbunkkaan. Pekka ja Antero jatkaa… Juha Vainiosta…

Heartbeat why do I miss you when my baby kisses me… HYVÄÄ YÖTÄ…


LAUVANTAI 18.6.2005


Se on tänään Kymi GP. Heräsin jo ennen kahdeksaa keittämään teetä, mutta olo tuntui sen verran huteralta että painuin takas pehkuihin. Kello on soimassa 8:45. Heartbeat alkaa yhdeksän persiissä.

Lähes harmiton kauppamatkamme muuttui baari-kierrokseksi. Tsekatuksi tuli yli 66% Rajamäen baareista. Charlie Pub oli mystisesti jäänyt tänään avaamatta, mutta mysteeri ratkesi kun siirryimme 2R:ään ja ”Charlie ite” oli siellä melko tuiskeessa. Tai ainaskin me epäilimme hänen olevan Charlie. Vanhassa Metsurissa pelattiin IL:n kysymykset. Tulin toiseks aikas selkeen peesauksen voimalla. Ukot osti mulle hienot disneypelikortit palkkana siitä että olin kuskina – mukavaa. TATTIS! Käytiin myös Kallen kanssa onkimassa potra lohi (Sparin kalatiskistä fileenä) tän päivän murkinaksi. Kahden Ärrän baarissa paikallinen alkuasukas – myös Marko nimeltään – rohkaistui jutuillemme ja kertoi tapaamisestaan Freukkareiden laulajan kanssa. Tosin eipä kaimapoika aavistanu, että pöydässämme lehteä lukeva parta suu – jota hän epäili roudariksi – on juurikin samainen hahmo…

Ravit meni vituiks. 4 oikein, mutta tunnelma ja huuto oli kova .Nyt on alkamassa tarkkuuslajien triathlon. Ensimmäinen laji on kroketti. Bat ja Ryyd vaviskaa – täältä tulee Pekka ja Kalle eli Kakka ja Pelle.

triathlon


TARKKUUSLAJIEN TRIATHLONLAJI          Pekka Antero Marko Kalle


Kroketti          1         0         1         2


Renkaan-       1         2         1         0

heitto


Petankki         4         3         2         1


TOTAL:         6         5         4         3
Kyllä nyt kelpaa! Triathlonin päälle saunottiin OIKEIN kunnolla. Antero teki just takkaan tulet – elikkäs kohta halstrataan lohee! Kalle tosin meni hetkeks nukkumaan, mut eiköhän se syömään kuitenkin… Puol yks saatiin Anteron kanssa mökki silleen suunnilleen siivottua. Myös Kalle heräs hetkeks tepastelemaan. Pisti jopa housut jalkaan (kuinka huomaavaista!) ja kattelemaan että onpas mukavan näköstä kun ukot touhuaa! Rupeamme luultavasti mekin suuntamaan yöpuulle. Enää hampaiden pyykkäys ja ehkä IHAN pieni huikka viskiä ja sit nukkumaan. KUT NAIT!


SUNNUNTAI 19.6.2005


Kalle oli yöllä mätkähtänyt YLÄPUNKASTA lattialle. Pekka oli kolahdukseen herättyään mennyt käymään gusella ja sillä välin Kalle kömpi sitten sen alabunkkaan jatkamaan uniaan. Onhan se mukavampaa – tulevia putoamisia ajatellenkin – nukkua puolen metrin korkeudessa! Myös ensimmäisenä yönä Kalle oli päätynyt nukkumaan lattialle ja sitä pidettiin TÄHÄN ASTI jonkinlaisena mysteerinä. ”Heartbeat”:in jälkeen juotiin aamuteet ja syöttiin kaikkee mitä kaapista vielä löyty. Pekka naureskelee juoppohullun päiväkirjalle ja meet muut tehdään ns. ”lähtöön valmistavia toimenpiteitä”.

Ja olosta päätellen ollaan siis oltu tekemässä Jytäjemmarit –levyä.

Avaimen palautus, roudaus ja VEX. Kiitos tästä viikosta. Hengissä ”selvittiin”.

 

 

smmy email