pitkä-pekkaikkähämäh -ep:n julkaisubileet
Swengissä 16.05.2007

ikkähämähin julkaisubileet hoidettiin edellisissä julkkareissa hyväksi havaitulla kaavalla: ensin lyhykäinen PMJJ-setti ja sen päälle tuhti annos Freukkareita. Tällä kertaa olimme kasvattaneet jemmaribändin kokoa kahdella hengellä, joten lienee paikallaan käyttää ensemblestämme nimitystä Pekka Myllykoski ja Jytäjemmarit Big Band. Crawfish Kings kuomani Tommi ja Janne olivat lisäysmiehinä mukana basistin ja rumpalin ominaisuudessa. Jo viime keikalla hanuristina ollut Hessu toimi puolestaan tällä kertaa kosketinsoittajana. 


Ei kai sillä Peitsamollakaan ole helppoa avasi settimme, joka oli aiemmista keikoista poiketen  varsin jemmaripainotteinen. Toki mukaan mahtui tälläkin kertaa Maltaan Haukkoja, Nurmiota ja Simo Salmistakin. Soitto toimi ja keikka sujui siinä määrin hyvin, että eiköhän sitä seuraavakin keikka isolla bändillä hoideta. Orkesterin ainut heikko lenkki oli nimittäin allekirjoittanut, joka bändiä harkoissa kapellimestaroidessaan ja demolaulajana toimiessaan oli itse unohtanut palauttaa piisien sointukulut mieleensä - mutta semmoista sattuu... Eikös?

Illan itseoikeutettuna pääesiintyjänä toimi, nyt jo perinteikkäästi Freud Marx Engels & Jung. Ja bändihän oli aivan hirveessä iskussa! Soitto kulki ja svengasi aivan kuin se usein tässä yhteydessä mainittu hirvi(ö). Tuttujen freukkarirallien sekaan tuli kaksi uuttakin piisiä, jotka kruunasivat mainion illan. 

Myös Jytäjemmarit kantoivat kortensa kekoon illan pääesiintyjän setissä. Orkesterimme seka(la)iset jäsenet toimivat lähes koko illan Freukkareiden perkussionisteina. Ja illan päätteeksi kokoonnuimme vielä koko lauma FMEJ:n seuraksi Iloista poikaa ja iloista tyttöä tulkitsemaan.

Jälleen siis yksi mukava levynjulkaisu takana. Melkeinhän jo nämä hauskat julkkarit on riittävä syy tehdä lisää levyjä... Kuvasaalis jäi tällä kertaa varsin laihaksi, joten  laitetaanpa tähän vaikka pari perkussiokuvaa...

ukkelit kiliseeukkelit kiliseeukkelit kilisee


basistien välisestä ystävyydestä

Freukkareiden basistina toimi tällä keikalla Jari Luostari ja varsin mainiosti häneltä edelleenkin - Rantasen Harria tuuratessa - kantrirokkaus taittui. Tähän raportin loppuun sopineekin hyvin kuva, jonka nimi voisi olla vaikka basistien välisestä ystävyydestä...

Näin siis saatiin julkaistuksi eepeellinen isojen poikien lauluja pikkupoikamaisella asenteella toteutettuna. Kiitos kaikille asianomaisille - etenkin yleisölle, Freukkareille, Swengille ja  soittajakuomille. Nyt on aika siirtyä jälleen kohti seuraavaa levyä - ja seuraavia julkaisubileitä. Y-e-ah!

kuvat (c) Marko Aho

Takaisin alkuun

 

smmy email