PMJJ-diskografia  

OIKOTIE LEVYKAUPPAAN >>

Levyn kantta klikkaamalla pääset siirtymään sivulle, jossa on informaatiota ja tarinaa kyseisestä levystä. Tarinoissa tämän tästä esiintyvä "minä" -muotoinen kertoja olen todellakin minä, eli Marko. Seikkailut olen kirjoittanut Anteron suosiollisella avustuksella... 


Viekää minut baariin taas... (2004) Paa Skaaks tässä! (2005) Y-e-ah! (2006) Palamaton parta (2006) ikkähämäh (2007) minä ja Mårtenson (2007) Purkitettu kuumuus (2008)
Viimeinen Boheemi (2009) Onnenpekkoja Hiekoitussantaa alaska Vaksi Ladatta

Y-e-ah! (2006)

Tiimalasi - Yeah! - Tummaa tulta - Kesämies -  Paineettomassa tilassa - Jumalan huoneessa - Ikävä - Humiseva harju - Lääkäri-laulu - Linjuri-blues - Jokos korkataan uudestaan - Yksikätinen rosvo

(P) Äänimaisema Oy ja Jytäjemmarit 2006

Y-e-ah! (2006)

rivistö
Tuskin oli Baari-levyn julkkareista selvitty, kun jo Y-e-ah! :ia alettiin suunnitella. Loppukesästä 2004 olikin sitten demosession vuoro, jossa niputettiin levylle tulevat kappaleet ja laimikoitiin niistä klikin säestyksellä - nyt jo perinteiset - "nuotiokitara ja napsu" demot kovalevylle. Myös Kalle intoutui säveltämään muutaman biisin ja väritti täten orkesterimme taiteellista kokonaiskuvaa melko tavalla. Jo varhaiset ja alkeelliset demot kielivät siitä että tulossa on tähän astisista monipuolisin PMJJ -julkaisu. Ja kyllä siitä melko monipuolinen kattaus tulikin. Tämä levy laajentaa underground- countryn jo ennestään laajaa kenttää aivan uusille leveysasteille. Y-e-ah! :lla kuullaan nimittäin niin reggaeta, humppaa, haitarijatsia kuin suomalaista(!) tangoakin. Toki sekaan mahtuu viljalti perinteistä kantrirokkaustakin.  

Syksyllä 2004 käytiin myös Pekalle esittelemässä tulevan levyn materiaali ja hän hyväksyikin sen tyytyväisesti myhäillen. Alkujaan Y-e-ah! :lle piti tulla myös kaksi käännösiskelmää, mutta kumpaankaan lupahakemukseen emme koskaan saaneet vastausta. Tällä kertaa emme tulkinneet vaikenemista myöntymisen merkiksi, joten näin ollen levylle päätyi "vain" kaksitoista kokonaan omaa biisiämme.  

skaukotskaukotskaukot

Kesällä 2005 vetäydyimme jälleen Rajamäelle metsähallituksen kämppään lauluraitoja äänittämään. Paikka oli hyväksi havaittu jo Baari -levyä tehtäessä, joten kotiuduimme mökkiin alta aikayksikön ja pääsimme saman tien aloittamaan tiukan puurtamisen. Tosin puurtamisemme oli jälleen vahvasti mökkeilyn ja siihen liittyvien lieveilmiöiden sävyttämää. 

Kalle kuistillakokkailuaKesämiessoppaa

Tälläkin kertaa kirjasimme kaikki tärkeät tapahtumat ja kommellukset interaktiiviseen päiväkirjavihkoomme. Yleensähän toisten päiväkirjoja ei saisi lukea, mutta...

pekka ja tuoppiY-e-ah! :lle kertyi myös varsin kunnioitettava määrä vierailevia muusikoita - kaikki heistä vieläpä oman alansa huippuja. Rummut kaikkiin biiseihin (ja siinä sivussa ska-singlellemmekin) soitti Jari "Kepa" Kettunen. Täydellistä vierailijalistaa pääset hämmästelemään klikkaamalla itsesi talkooväkilistalle.

Y-e-ah! :in julkkareita juhlittiin kahtena päivänä - ensin perjantaina 31.3. Tampereella ravintola Tullin Tampuurissa ja sitten Aprillipäivänä 1.4. Järvenpäässä ravintola Swengissä. Kuvia ja tarinaa näistä pippaloista löytyy julkkariraportistamme.

Levyarvostelut -sivulta voit käydä lukemassa myös mitä mieltä kriitikot ovat olleet  Y-e-ah! :sta.

skaPalamaton partalevynkantta klikkaamalla...

smmy email