maaseutulogo


HL Lättähattu

smmy_index
pmjj_logo
puoti
bändit
linkkivinkit
maaseutumusikantin levyhylly
utubevisio
01.05.2016

Lättähattu tulee!

Tänään avattiin Huojuvan ladon tulevan, heinäkuussa cd:nä ja vinyylinä ilmestyvän, pitkäsoiton tiimoilta messevä ennakkokampanjat! Jytäjemmassa on tarjolla viisi erilaista ennakkopakettia. Tästä klikkaamalla pääsee kätevästi niihin tutustumaan.

21.02.2016

Pekka Myllykosken ja Huojuvan ladon viime vuoden lopulla julkaistu Kantripaskaa löytyy myös Youtubesta. Jo aikaisemmin sinne päätyi, niin ikään Talvisilla tarinoilla ilmestynyt Barbie hautakiven päällä.

20.12.2015

Kuulumisiin on jäänyt päivittämättä parit Joulupukin säkkiin suunnatut tuotteet. 

Huojuva lato julkaisi taannoin nelipiisisen talvilevyn Talvisia tarinoita, jolla vierailee myös Pekka Myllykoski yhden kappaleen verran. 

4W puolestaan pukkasi pihalle viiden rallin verran junnuilua sisältävän Pienessä sievässä. Molempia lättyjä löytyy Jytäjemmasta varsin sopuisaan hintaan.

18.05.2015

Mylsä julkaistiin juhlavin menoin Myllykosken maailmannäyttelyssä. Paikallisväestön lämpimän vastaanoton perusteella arvelimme olevamme oikealla tiellä. 

Lyhyt raportti julkkareista löytyy täältä.

01.05.2015

"Pienellä" viiveellä näyttää tämäkin sivu päivittyvän. Pitää varmaan hommata nopeampi internettiyhteys...

Huhtikuun puolivälissä ilmestyi Junnu Vainiolle hattua nostavan 4W:n yhdessä Palomieskuoro Tulikukkojen kanssa kokoon kiekuma kesäinen mini-cd Tulta päin! Levyn viidestä raidasta neljä on kotoisin Junnun laulukirjasta.

Toukokuun puolivälissä ilmestyy puolestaan viimeinkin se Kevyiden Multien suursatsaus MYLSÄ! Kuudentoista piisin pakettiin mahtuu monella tavalla hyvää musiikkia. Tuosta ylläolevasta mainosbannerista käyvät ilmi vierailevat solistimme ja julkkareiden päivämäärä. Myös Mylsän oma nettisivu www.mylsa.net on ensimmäisessä vaiheessaan auennut tänään tuonne bittimaaseudun toiselle laidalle. Sivut tulevat päivittymään lähipäivinä ja ensi viikolle on suunniteltu singlejulkaisuakin.


24.11.2014

Tänään kun näyttää olevan tasan kuukausi aikaa jouluaattoon, niin ajattelimme Jytäjemmassakin avittaa Joulupukkia lahjahankinnoissaan. Puodissamme on tämän viikon, eli ensi maanantaihin klo 23.59 asti pikkujoulumyyjäiset. Niiden tiimoilta hintoja on poljettu syksyiseen loskaan oikein tosissaan. NYT kannattaa jouluostokset hoitaa ja vieläpä tietokoneen äärestä kotoa!

22.10.2014

Vallilan Kojootti"Vähän" on näköjään jäänyt tämän päiväkirjan täyttäminen nuukaksi viime aikoina. Laitetaanpa tähän sitten päivitystä:

Kesäkuun alkumetreillä julkaisimme Freukkareiden kolmekymppisiä juhlistavan minicd:n Kantribuutti. Nyt lokakuun lopulle juhlimme puolestaan Kojon Tapsan synttäreitä ep nimeltä Vallilan Kojootti. Maaseutumusisointi on siis pelkkää juhlaa. 

Äskettäin päivittyi myös bänditarjontasivumme uuteen uskoon. Siellä esitellään nyt muutamia hieman tuoreampiakin kokoonpanoja, jotka ovat valmiina starttamaan keikoille heti kun vain kutsu käy. Eikä vanhempienkaan orkestereidemme "parasta ennen" -päiväykset ole vielä lähelläkään.

Alkujaan tälle syksylle aikataulutetut pitkäsoitot Mylsä ja Siivetön herra Munjee ilmestyvät vasta ensi vuoden puolella. Levyt ovat kyllä työn alla, mutta aina välillä matkaan ilmaantuu odotettua runsaammin mutkia. Toisaalta silloinhan näkeepä sitten sitäkin enemmän maisemia. Ja hyvää kannattaa odottaa.

14.05.2014

Kevyet Mullat trio käväisi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti julkaisemassa Maaseutumusiikin tulevaisuuden Myllykoskella ravintola Vanhassa Viialassa. Vastaanotto oli innostunut ja illan aikana esitellyt, vielä nupullaankin olevat, Mylsärallit saivat hyväksynnän. Tästä on hyvä jatkaa pitkäsoiton suunnittelua, josko sitä päästäisiin sitten julkaisemaan koko bändin voimin. 

Tällä ensivierailulla kävimme muun muuassa pyrkimässä, muistaakseni useampaankin Mylsäpiisin päätyneeseen Pirkon baariin, mutta eihän se ole tainnut olla enää vuosiin auki..

Pirkon baarin rappusilla

30.04.2014

Laulun mukaan kevät toi tullessaan kaiken maailman maalareita, muurareita ja hamppareita, mutta Jytäjemmaan kevät tuo tulleessaan nipun uutta maaseutumusiikkia. 

Huhtikuun lopulla ilmestyi Pekka Myllykosken ja Jytäjemmareiden kymmenvuotista levytystaivalta juhlistava, digijakeluun suunnattu kokoelma Vaksi Ladatta. Levystä tehtiin myös pieni cd-painos, lähinnä vain promokäyttöön. 

Juuri ennen äitienpäivää, lauantaina 10.5. ilmestyy tulevia levyjä laajemminkin esittelevä Maaseutumusiikin tulevaisuus. Tältä viisipiisiseltä lätyltä löytyy yhden harvinaisen Pekka Myllykosken tulkitseman Tom Russell -suomennoksen lisäksi maistiaisia loppuvuodesta ilmestyvältä Mylsä-levyltä, kesäkuun alussa Freukkareiden kolmikymppisiä juhlistavalta Kantribuutti tribuutilta, sekä syksyksi kaavaillulta Dortmunderin levyltä Siivetön Herra Munjee.  

15.02.2014

Jytäjemman valikoima on monipuolistunut entisestään. Nyt hyllystämme löytyy myös HallanallaH:in kansanperinnettä tähän päivään onnistuneesti päivittävää agraarirokkia, sekä keskisuomalaisen Petäjäveden musiikkielämää laajalti esittelevä Roots & Revival in Petäjävesi 1986-2013. Musiikillisesti kokoelmalla liikutaan monenlaisissa maisemissa. Mukaan mahtuu yhtä lailla juurevampaa ilmaisua, rankempaa rokkia ja tyylikkäämpääkin fiilistelyä.

Myös nuo pari vanhempaa Doctor´s Order -levyä löytyvät edelleen valikoimastamme. Doc Pack ja Shut Up Doc! ovat painokseltaan melkein loppuunmyytyjä, joten jos aihe kiinnostaa, niin kantsii toimia pian... 

13.02.2014

Dortmunderin laulukirja päivittyi nettisivujemme syövereihin. Sieltä löytyvät Dortmunderin levyttämät rallit lyhykäisine lauluntaustarinoineen

MSMII11.02.2014

Itse asiassa edellisessä uutisessa mainostettuja Maaseutumusiikki vol. kakkosen nettisivuja tulikin kypsyteltyä hyvä tovi. Niitä ennen nettiin ehtivät muun muuassa Nääskantrin uudet sivut ja Kevyiden Multien päivitysversio. 

Käykääpä tsekkailemassa! 

23.09.2013

Syksyllä 2011 ilmestynyt Maaseutumusiikkia vol. I sai jatkoa nyt pari vuotta myöhemmin. Levyltä löytyy yhdeksäntoista kappaleen verran rouheisen rapeata luomujytää. Kokoelman nettisivut valmistunevat tuotapikaa, eikä niiden nettiin laittamisessa sitten enää siinä vaiheessa suotta viivytellä.

20.07.2013

MendocinoJo perinteiseen tyyliin (eli toista kertaa) julkaisimme Louisiana Cajun Partyssa myös levyn. Viime kesänä teimme singlen ja tänä vuonna olikin jo mini-cd:n vuoro. Ties mihinkä tämäkin meininki vielä johtaa...

Levyn nimi on "Mendocino And Other Assorted Party Favourites". Kuten nimestäkin voi päätellä sen avauksena kuullaan Sir Douglas Quintetin vanha klassikko. Sen tulkitsee Tero Pulkkinen Augie Meyersin kanssa. Levyn muina kappaleina kuullaan Dave Forestfieldin kierrätykset vanhasta Swanee River traditionaalista sekä omasta Don´t Try To Be What You Ain´tista. Kotoinen Dortmunder/BBZS tarjoaa Andres Rootsilla vahvistettuna omanlaisensa näkemyksen Hurriganes/Lollipops herkistelystä I Will Stay, sekä englanninkielisen version Sihijuomaboogiesta. 

12.05.2013

Harmonia ja kohuMaaseutumusiikki valmistautuu juhlimaan synttäreitä oikein urakalla! Toukokuussa ilmestyy kolme synttärijulkaisua Maaseutumusiikin toimesta. Ensi viikonloppuna (la 18.5.) juhlitaan Tampereen Telakalla Maaseutumusikantti Ahon (joka myös minänä tunnetaan) nelikymppisiä. Juhlan kunniaksi Dortmunder julkaisee minicd:n "Harmonia ja kohu". Samoissa hipoissa ilmestyy myös Doctor´s Orderin viisitoistavuotis juhlalevy "Mean Business". Molemmat bändit luonnollisesti myös esiintyvät tässä tilaisuudessa.

Viikkoa myöhemmin ilmestyy vielä yksi satavuotisjuhlalevy! Silloin nimittäin on julkaisuvuorossa "Rinne", eli Suonna Konosen sävelrunoelma isoisänsä Reino Rinteen teksteihin.

15.07.2012

Instrumental Disorder kansiDortmunder soitti jälleen Black Bay Zydeco Stompers -salanimellä keikan viime perjantaina. Tapahtumapaikkana oli Tampereen Mustanlahden tapahtumasatama ja siellä järjestetty Louisiana Cajun Party. Tänä vuonna
solistivieraiksemme saapuivat Ismo Haavisto Lahdesta ja Andres Roots lahden takaa Eestistä. 

Samalla ryhmällä tehtiin myös single "Instrumental Disorder with an Evil Woman". Tämä Pirkanmaan Blues Loversien kanssa yhteistyössä kustannettu lätty julkistettiin juhlavin menoin noissa hipoissa ja sitä on luonnollisestikin myynnissä tuolla meidän Putiikissamme. Singlen mainosvideo ja pari taltiointia Louisiana Cajun Partysta löytyy U-Tubevision puolelta. Lisääkin sinne varmasti linkkejä tulee, kunhan vain...

07.06.2012

Nonnih! Nyt löytyy Dortmunder -jupinaakin tuolta "bändit" -osiosta. Lisääkin stooria on tulossa lähipäivinä, kunhan vain ehditään ja saadaan aikaiseksi...

Myös Dortmunder -keikkoja siintelee horisontissa. Perjantaina 15.6. soitamme rillumareibluusruutsiamme Ravintola Mallashovissa Tampereella (klo 20-22) ja heti seuraavana päivänä, eli lauantaina 16.6. suuntaamme Ruutanaan esiintymään Ruutana Rockissa (klo 18-19). 

Näillä keikoilla kokoonpanomme täydentää kvartetiksi Kevyet Mullat ja Nääskantri -kuomani Tapsa Kojo.

19.05.2012

sihijuomaboogieRussellin Tampereella käyntiä seuraavana päivänä saatiin viiimein Dortmunderin Sihijuomaboogie -ep:kin julkaistuksi - vielä kun jossain vaiheessa joku ehtisi tehdä nettisivutkin ajan tasalle. Dortmunderlevyn kanssa samaan aikaan juhlittiin myös Lieksan tyttöjä, kun Huojuva lato soitti Tampereella kaksikin keikkaa. Dortmunder vierailijoineen tyytyi vain yhteen. 

Nelipiisisellä Sihijuomaboogie -ep:llä vierailee Andres Roots nimiraidalla slidetämässä, kantritohtori Myllykoski laulamassa gospelia, sekä allekirjoittaneen nuoruusaikaisia Alli and the Gators -kuomia sisällään pitävä Muinaiset Alkkarit -ryhmä laulamassa ja musisoimassa nostalgisessa muistelopalassa "Muinoin". 

Alkkarit ottivat osaa myös noihin julkaisukekkereihin. Allaolevasta Hannu Koirasen näppäämästä kuvasta välittyy varsin hyvin tuossa "luokkakokouksessamme" vallinnut tunnelma.

Dortmunder ja alkkarit

18.05.2012

Huojuvan ladon Suonna Kononen teki taannoisella Tavastian keikalla niin hyvän vaikutuksen Tom Russellin Suomen manageriin, että hänet kutsuttiin vierailemaan Tomin ja Thad Beckhamin Tampereen keikallakin. Suonna kapusi encoressa kaksikon seuraksi Navajo Rugiin laulamaan ja harputtelemaan.

tompan kanssa patsastelua

Tokihan myös minä kiilasin kertakaikkisen onnistuneen illan päätteeksi patsastelukuvaan Tomin ja Suonnan mukaan.

03.05.2012

Huojuvan ladon kesälevy Lieksan tyttö julkaistiin bändin Freukkareiden kanssa yhteisellä Tavastian keikalla. Tämän viisipiisisen cd:n nimiraita on käännös Nick Lowen muinaisesta Brinsley Schwarz pikkuhitistä Country Girl.

karvakuonot ja kukkakeppi

Myös minut kutsuttiin Kojon Tapsan ja Ileä tuuranneen Miikka Paatelaisen ohella ladon settiin vierailijaksi ja Tavastian legendaarisessa takahuoneessa sain kunnian raapustaa nimmarini Suonnan kukkakeppi-Teleen. Pääsin täten varsin kunniakkaaseen joukkoon. Kitarasta nimittäin löytyy melko liuta härmäkantrin kovia nimiä. Menkää Huojuvan ladon keikalle ja eturiviin bongailemaan keitä kaikkia siitä saatte luetuksi...

01.05.2012

nahkoineen ja karvoineenVedestä nousee kasvi - ilta Kari Peitsamon musiikin parissa -iltamissa alkuvuodesta 2011, Järvenpään Swengissä järjestetyn Kari Peitsamo -laulukilpailun satoa julkaistiin pienipainoksisella Nahkoineen ja karvoineen cd:llä. 

Juhlien housebändinä ansiokkaasti toiminut Doctor´s Order esittää tällä jo ilmestyessään harvinaisella levyllä kymmenen vierailevan solistin kanssa monipuolisen kattauksen Peitsamon musiikkia... 

Levyä tehtii vain sadan kappaleen painos - lähinnä muistoksi esiintyjille ja muulle oheisryhmälle. Tätä kirjoittaessa sitä vielä Puodistamme löytyy, mutta enpä uskalla arvailla kuinka kauan.

men at work01.11.2011

Tällä päivämäärällä saapuivat Maaseutukokoelmat ja Alaskat Jytäjemmaan! Ne ovat myös tilattavissa puodistamme aivan normaalisti.

Kaikki ennakkotilaukset pyritään saamaan tämän viikon aikana matkaan.

Kokoelmalevyn sivut ovat jo netissä, mutta Alaskan infopaketti on vielä päivityksen alla... Sekin koetetaan luonnollisesti räpistellä mahdollisimman ripeästi, eli asapisti - kuten trendipetterit asian ilmaisevat - valmiiksi ja jakoon. Ja tokihan Alaskastakin jo ne JuuTuubi näytteet löytyvät...

23.10.2011

Puodissamme myynnissä olevalta Make Häkkisen, varsin elämänmakuista suomirokkia sisältävältä  Sanat -levyltä on julkaistu yksi näyte miehen omilla nettisivuilla

Käykääpä kuuntelemassa minkälaista kamaa tämä talkoojemmarinakin useampaankin kertaan puurtanut laulaja/näyttelijä omillaan tekee. Vihjeenä voin kertoa, että kyseessä on hyvä lätty...

23.10.2011

4W - eli hatunnosto Juha Watt Vainiolle -orkesteri on saanut omat nettisivunsa viimeinkin hahmolleen. Nämä vielä hieman keskeneräiset ja tuotekehittelyn alla olevat sivut löytyvät osoitteesta 4wattia.com.

13.10.2011

maaseutukansiSamaan aikaan tuon alla mainitun PMJJ-ep:n kanssa ilmestyy myös Maaseutumusiikkia vol I -kokoelmalevy. 

Olemme saaneet siihen PMJJ:n lisäksi mukaan kuusitoista mainiota artistia, joista jokaiselta on levyllä yksi piisi.

Mukana ovat muun muuassa Huojuva Lato, Hara Laukkanen & Raaka Peli, TaryaMarkojuhani Rautavaara & Tekosyyttömät, sekä The Milking Machine.

Sekä Alaska -ep:stä, että tästä kokoelmasta on lokakuun ajan päällä ennakkomyyntikampanja. Lisätietoja siitä löytyy tuoreimmista Maaseutumusiikkiuutisistamme.

03.06.2011

Viime aikoina on tapahtunut niin paljon, ettei ole edes ehtinyt kuulumisia tänne päivittää. Upouusi Pekka Myllykoski ja Jytäjemmarit -ep Alaska ilmestyy loka-/marraskuun vaihteessa. Tästä YouTube -linkistä löytyy maistiaisia siitä mitä tuleman pitää

03.06.2011

Pekka Myllykoski ja Jytäjemmarit -harvinaisuus Hiekoitussantaa Toisinaan tuli ja meni. "Virran Olan" ennakkotilaajat saivat tuon a-puolen kevätrallin ilmaisena mp3-bonuksena. 

Levystä tehtiin myös viidenkymmenen kappaleen promopainos, josta parikymmentä lättyä meni tekijäkappaleiksi ja promokäyttöön ja loput kolmekymmentä ripeimmille ennakkotilaajille bonuksen bonukseksi.

Singlen b-puoli Toisinaan ilmaantuu tuotapikaa digipuotiimme myyntiin. YouTube -kanavaltamme löytyy kaiken kansan iloksi maistiaiset näistä molemmista ralleista.

Latoukkeleita28.05.2011

Virran Ola on vielä kuningas -ep julkaistiin Huojuvan ladon kotikentällä, eli Joensuun Tuulaakin keikalla. Itsekin junailin sen tiimoilta paikan päälle. Raporttia tulee lisääkin tänne kunhan vain ehdittäisiin sitä laittaa...

Levyn kattava esittely löytyy nyt jo  Huojuvan ladon omilta sivuilta.

18.05.2011

Huojuva Lato ep:n julkaisu lähestyy ja tulipa siihen oheen tekaistua PMJJ-singlekin - mukavaa!

28.03.2011

Suomen Maaseutumusiikkiyhdistyksen seuraava julkaisu on pohjoiskarjalalaisen  Huojuva lato country-yhtyeen ep Virran Ola on vielä kuningas. Lato-laulaja Suonna Konosen suomennos Waylon Jenningsin Bob Wills Is Still The Kingistä on herättänyt ennakkokuhinaa Huojuvan
ladon keikoilla ja onpa tästä hyväntuulisesta kappaleesta jo ns. piireissä uskallettu povata kesähittiäkin.

Asian tiimoilta lyötiin juhlallisin menoin kättä päälle viime viikonloppuna Vastavirtaklubilla, Tampereen Pispalassa.

handjive

19.01.2011

Yhdistyksemme jäsenjulkaisu Suomen Maaseutumusiikkisanomat, piti alkujaan ilmestyä jo viimevuoden lopulla, mutta erinäisten viivästysten vuoksi se viivästyi hieman. Jatkossa lehti lähetetään vain yhdistyksemme kannatusjäsenille, mutta tämä pilottinumero on kaiken kansan luettavissa internetissä.

19.10.2010

Yhdistyksemme julkaistavaksi tuli hieman yllättäen Kari Peitsamon uusi, mystisen Straight Perverts -yhtyeen kanssa äänitetty cd The Unparalleled Adventures Of One Hans Pfaall. Levyn virallinen ilmestymispäivä on marraskuun ensimmäinen, mutta aiheen tiimoilta on nyt jo ennakkokampanja puodissamme.

12.9.2010

4W - eli hatunnosto Juha Watt Vainiolle on tähän mennessä pyrkinyt levittämään janatuisjatsin ilosanomaan sellaisiin paikkoihin jossa sitä ei välttämättä entuudestaan tunneta. Lokakuun 7. päivänä toimimme hieman toisin ja lähdemme esiintymään kyseisen musiikkityylin syntysijoille; Kotkaan ravintola Kairoon. Tämä toimenpide on luonteeltaan samankaltainen kuin banaanien vienti Afrikkaan.

27.8.2010

Mihis me jäätiinkään? - Ison Kirjan Poika ilmestyi juuri sopivasti tämän iltaiselle Kujakollin keikalle. Keskiviikkona Hämeenlinnassa AP-klubilla jouduimme vielä pärjäämään pelkillä kansilla, mutta nyt on tarinaakin kansien välissä!

15.8.2010

Mihis me jäätiinkään? - Ison Kirjan Poika - on viimeinkin painossa ja jopa nettisivuillemmekin päivitettynä. Vielä ehtii viikon ajan tilata sen ennakkoon ja samalla ansaita itselleen Onnenpekkoja ja Laiskajaakkoja -livecd:n ilmaisena kylkiäisenä. Tätä levyä ei muualta saa ja siitä otetaan vain sadan kappaleen painos, eli kyseessä on nyt jo keräilyharvinaisuus. 

05.8.2010

Jyrki Kallion mainiosta musablogista löytyy raportti Simojulkkareista ja jokunen videopätkä musisoinnistamme. 

04.8.2010

Tänään julkaistiin virallisesti Simolle Hilloo! -ep. Aiheen tiimoilta järjestettiin medialle ja kutsuvieraille risteily Tampereen Näsijärvellä seilaavalla Vartiovene 55:lla. 

19.4.2010

Yhdistyksen nettisivut ovat viimeinkin avautuneet kaikelle kansalle! Tosin taidatkin olla jo asiasta tietoinen, koska olet tiesi tänne löytänyt...

Tervetuloa tutustumaan! Käykääpä peremmälle!

<- tuosta palkista löytyvillä painikkeilla pääset seikkailemaan maaseutumusiikin kiehtovaan maailmaan.


Maaseutumusiikki.fi
c/o Marko Aho
Hippoksenkatu 11E34
33520 Tampere
www.maaseutumusiikki.fi
email: maaseutumusiikki(at)gmail.com